ДГ №14 "Карлсон"
Детска градина в град София, ж.к. Младост 2

За нас

       ДГ № 14 „Карлсон” е открита през 1974г. Намира се до бл.204 и 39 СУ. В годините детското заведение се утвърди като предпочитано и желано място, предлагащо здравословно и безопасно отглеждане на децата под грижите на опитни педагози и внимателни и любезни помощник възпитатели. За децата полагат грижи и шест медицински сестри, четири от които се грижат за децата от яслените групи. Храната за нашите възпитаници се приготвя от старателни готвачки, които с много любов приготвят лакомствата и се стараят те да стигнат до децата в изряден и вкусен вид, съобразно изискванията на СРЗИ.

     И през тази учебна година в детското заведение ще работят 9 групи - 2 яслени и 7 градински.

     Малките ни възпитаници ще се обучават и възпитават в добре обзаведени и хигиенизирани занимални, спални и санитарни възли. В общите помещения са подредени разнообразни цветя и растителност, допълнително допринасящи за естетичния вид на вътрешния интериор. Заведението разполага с музикален и физкултурен салон и битова стая, която е любимо място за слушане на български народни приказки от всички деца. 

     За децата със СОП са осигурени психолог, логопед, ресурсен учител и индивидуална програма за работа в масова група.

      Целият екип на ДГ № 14 "Карлсон" полага старание за щастливото пребиваване на децата, за обучението и възпитанието им като достойни Европейски граждани, готови да допринесът за издигане рейтинга и достойнството на Родината си.